Home

‘Innovaties voor topsport, breedtesport én persoonlijke ontwikkeling’ 

U komt Cees van Bladel tegen op het snijvlak waar sporters, kennis-instellingen en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.
Van hieruit worden nieuwe innovaties gestart. Hij maakt het mogelijk dat deze partijen elkaar in een vroeg stadium vinden en daar hun voordeel mee doen. Sporters gaan beter presteren en ontwikkelen nieuwe technieken, kennis-instellingen vergaren kennis en laten anderen daarvan profiteren en bedrijven ontwikkelen nieuwe producten en gaan daar uiteindelijk geld mee verdienen. 

“Samenwerken in een ‘gouden driehoek’, zo noemen we dat binnen de stichting Sports and Technology”. Cees werkt al enige jaren met Hans van Breukelen voor deze stichting. Zij zijn de drijvende krachten achter het ontstaan van een groot aantal zgn. gouden driehoeken. Denk aan lichttherapie voor de zwemmers, ontwikkeling nieuwe bobslee en innovaties bij Flik-Flak-turnen.
“Toch gaat het zeker niet alleen over topsport”, volgens van Bladel, “zeker zo belangrijk zijn ook de innovaties op het gebied van de breedtesport”. Het is de bedoeling dat jongeren meer bewegen en sporten en daartoe op een vernieuwende manier worden uitgedaagd. Het speel- en beweegplein en E-fitzone in Eindhoven zijn daar mooie voorbeelden van. Beide staan niet stil, maar zijn een broedplaats voor nieuwe innovaties op hun eigen terrein die in de rest van Europa ingezet kunnen worden.

Van Bladel is zelf ex-topsporter en olympiaganger. Hij is nog steeds actief betrokken bij ‘zijn zeilwereld’. Als afdelingsbestuurslid Topzeilen zorgt hij ervoor dat de randvoorwaarden voor de topsporters en coaches gewaarborgd zijn. Zijn portefeuille betreft uiteraard innovaties. Zo heeft hij er als mede-projectleider, samen met DSM, voor gezorgd dat er een nieuwe 470 boot voor Marcelien en Lobke werd gebouwd.                    

Vanuit Planeer BV brengt Cees de wereld van innovaties en het zeilen bij elkaar en zet deze in voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Hij organiseert de training ‘how to sail a race’, waarbij hij een groep na een spoedcursus zeilen, door middel van coaching tot een echt ‘team’ smeedt dat samen een heuse zeilwedstrijd gaat varen.
Daarnaast is zijn zeilboot ‘Planeer’ (Benneteau first 31.7), ook te huur vanuit Tip Top Sailing in Willemstad.
Planeer BV ontwikkelt een nieuwe innovatie op het gebied van zeildrukmeting. Senter Novum subsidiert dit project. Cees:“er bestaat geen instrument aan boord van een zeiljacht waarop men kan aflezen of het zeil optimaal staat”. Het idee van zeildrukmeting is geboren… 

Cees is samen met Lenneke de Voogd (Volleer) vanuit Planeer BV gestart met de ontwikkeling van de Volans 1 en 2, roeiboten respectievelijk voor de topsport en de breedtesport. “Duursporten in de buitenlucht stopt al snel bij hardlopen en fietsen”, weet Cees uit eigen ervaring. “Daarna kun je binnen de muren van de sportschool verder trainen op een roeiapparaat”. De innovatie ‘Volans 2’, gaat ervoor zorgen dat zowel de topsporter als de recreatieve sporter een hoogwaardig trainingselement aan zijn repertoir kan toevoegen.   


Planeer is powered by WordPress